Robijns

Suunto Ambit: de pols-GPS voor avonturiers

Suunto, marktleider op het gebied van buitensport-horloges, introduceert de Ambit-serie, de eerste echte pols-GPS voor avonturiers. De Ambit combineert een GPS, hoogtemeter, 3D kompas en een geavanceerde hartslag monitor in een robuust polshorloge voor gebruik in zowel de bergen als het dagelijks leven op kantoor en in de sportschool. De Ambit familie is in verschillende groepen verdeeld: de Ambit Connected Family, welke bestaat uit Bluetooth Smart compatibel producten zoals de Ambit3 Vertical, Ambit3 Peak, Ambit3 Run, Ambit3 Sport en Ambit Smart Sensor en de eerder geïntroduceerde Ambit2 R en Ambit2 S GPS-horloges, welke gebruiken maken van de traditionele Suunto hartslagband.

Suunto Ambit: de pols-GPS voor avonturiers

Speciale buitensport-functies Ambit3 Peak en Ambit2 R

De Ambit3 huisvest een zeer complete GPS-ontvanger (SiRFstar V) waarmee gebruikers waypoints kunnen kiezen om naartoe te navigeren of hun huidige positie weer kunnen geven in verschillende coördinaatsystemen. Maar daarnaast is direct op de display ook de temperatuur en de hoogte af te lezen, terwijl het 3D kompas feilloos de exacte richting naar het noorden laat zien. De ingebouwde barometer helpt tevens bij het voorspellen van de weerscondities, zodat de geplande route eventueel kan worden aangepast. Achteraf kan uiteraard de opgeslagen track worden bekeken, want deze wordt nauwkeurig opgeslagen dankzij de nieuwste GPS-technologie waarmee de Ambit is uitgerust. Klik hier voor de modellen.

Geavanceerde trainings-functies: Ambit3 Sport en Ambit2 S

Voor atleten die hun training serieus nemen is de Ambit voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van training-functionaliteiten met hartslagmeting. Zo worden snelheid en tempo uiterst accuraat weergegeven middels Suunto FusedSpeed, dankzij de accelometer die verbonden is met de GPS. Hartslag wordt continu gecontroleerd, waarbij het Peak Training Effect ervoor zorgt dat je binnen de optimale trainingszones blijft tijdens het sporten. En terwijl je achteraf alle data rustig bekijkt op Movescount.com, laat de Recovery Time zien hoeveel rust je moet nemen voordat je een nieuw avontuur kunt beginnen. Speciaal voor fietsers zijn er een groot aantal meetfuncties in de Ambit2 (S) ingebouwd. Hetzelfde geldt voor zwemmers die graag hun voortgang bij willen houden. Met de Ambit3 Sport is het zelfs mogelijk om hartslag tijdens het zwemmen op te laten slaan en na afloop van de training naar het horloge te verzenden.

Voor bergsporters: Ambit3 Vertical

Zoals de naam al doet vermoeden is de Ambit3 Vertical speciaal ontwikkeld voor bergsporters. Zij kunnen niet alleen zeer nauwkeurig al hun gmaakte hoogtemeters nalezen, maar hebben tevens de mogelijkheid om bijvoorbeeld het hoogteprofiel van een geplande route bij voorbaat af te lezen op het scherm. Zo kun je als bergsporter nog beter anticiperen op de route.

Voor hardlopers: Ambit3 Run

De nieuwste toevoeging aan de Connected Family is de Ambit3 Run, welke zich speciaal richt op hardlopers die het onderste uit de kan willen halen voor wat betreft hun trainingen. Dit nieuwe model, dat vooralsnog in drie verschillende kleuren beschikbaar zal zijn, biedt ook direct de nieuwste functionaliteiten die Suunto in maart 2015 in de Ambit3-serie heeft geïntroduceerd. Meer hierover kun je hier onder lezen.

Nieuwe update breidt functionaliteit Ambit3 sterk uit

In een komende gratis software-update voor de Ambit3 worden er een flink aantal nieuwe functies toegevoegd aan de toch al complete Connected-family. Een overzicht van de verbeteringen en uitbreidingen:

 • Verbeterde batterijduur
  Voor de Ambit3 Sport en Run wordt de batterijduur respectievelijk 10u (1 sec.), 15u (5 sec.) en 100u (60 sec.). Voor de Ambit3 Peak is dat zelfs het dubbele: 20u (1 sec.), 30u (5 sec.) en 200u (60 sec.).
 • Een gedetailleerde trainingsplanner
  Het plannen van trainingen wordt nog eenvoudiger dankzij de zeer uitgebreide planningsfuntie. Denk daarbij aan het kunnen ingeven van soort training, tijdsduur, doelstellingen en het direct ontvangen van notificaties tijdens het trainen.
 • Stembegeleiding
  Een veel gevraagde functionaliteit die vanaf beschikbaar is tijdens het trainen: een stemgeluid dat de notificaties direct doorgeeft.
 • Running Performance Index
  Boek vooruitgang middels real-time Running Performance Index. De index geeft je huidige niveau aan ten opzichte van de laatste 30 dagen. De waarde geeft je geschatte VO2max aan op basis van hartslag (HRV), snelheid en cadans ongeacht de intensiteit van de training.
 • Slaapanalyse
  De slaapanalyse is gebaseerd op HRV en geeft een goed beeld over de kwaliteit van je slaap met betrekking tot je herstel. De trend van je slaap in vergelijking met de trainingsintensiteit in de Movescount App geeft een goed beeld van de correlatie tussen deze twee.
 • Quick Recovery Test
  De Quick Recovery Test is gebaseerd op HRV en geeft het stressniveau in je lichaam aan. Dit is een goede indicator die aangeeft in hoeverre je klaar bent voor een nieuwe trainingsprikkel. De Quick Recovery Test is betrouwbaarder in vergelijking tot de algemene recovery time in de Ambit3.
 • Smart Sensor HR memory via smartphone
  Het starten en stoppen van je log via Movescount App op smartphone is vanaf nu mogelijk. HR-data wordt na het stoppen automatisch gesynchroniseerd.
 • Data Activity Tracker nu ook in Movescount uit te lezen
  Belangrijke gegegevens als verbrandde kcal, hersteltijd, gemiddeld kcal per week en historie kun je direct in Movescount uitlezen.
 • Volledige route navigatie
  Het navigeren met je Ambit3 is nog gemakkelijker dankzij de zeer complete route-navigatie. Denk daarbij aan het gebruik van routes, track back, back home en waypoints.
 • Movescount updates
  Ook Movescount ondergaat een flink update. Zo zal de website beschikbaar komen in meerdere talen, kun je vrienden volgen via de mobiele app en komt er meer data beschikbaar op mobiele app. Tevens zal de mobiele app vana april 2015 ook beschikbaar zijn voor Android.

Overigens zijn bovenstaande nieuwe functionaliteiten per direct beschikbaar op de nieuwe Ambit3 Run modellen en zullen ze binnenkort (middels de gratis software-update) ook beschikbaar zijn voor de eerder uitgebrachte modellen.

Suunto Ambit

APP ZONE

Suunto Ambit2, Ambit3 en Traverse zijn de enige GPS-horloges op de markt waarbij gratis updates met nieuwe functies worden geleverd. Sterker: Suunto Ambit-gebruikers kunnen sinds de nieuwe update 2.0 in december 2012 voortaan extra functies van de Suunto App Zone downloaden of zelf ontwikkelen via Movescount.com. Zo is er bijvoorbeeld een app waarmee lopers de geschatte eindtijd kunnen zien tijdens een marathon, of een functie waarmee de helling van de heuvel of berg getoond wordt. En als je geen geschikte APP kunt vinden, ontwerp er dan zelf een. In april 2013 is de Suunto App Zone, samen met de Movescount.com opnieuw sterk vernieuwd, tegelijkertijd met de introductie van de Ambit2 en Ambit2 S modellen. Sinds september 2014 is er met de introductie van de nieuwe Suunto Movescount App een vervolgstap gemaakt: het horloge (Ambit3) kan voortaan worden verbonden met de Smartphone en zo worden omgetoverd tot het ultieme smartwatch voor (buiten)sporters.

Ook voor dagelijks gebruik

Bijzonder aan deze geavanceerde pols-GPS is het feit dat hij in een dusdanig stijlvolle en compacte behuizing is geplaatst, dat hij ook gewoon tijdens het dagelijks leven gedragen kan worden. Functies als dual time, instelbare alarmen en een bijzondere display-wisseling (positief of negatief beeld) zorgen dat dit buitensporthorloge zich doordeweeks aanpast aan de werkomgeving op kantoor. Uiteraard is het horloge ook waterdicht (tot wel 100 meter), zodat hij tijdens het zwemmen gewoon om kan blijven. Een extra eigenschap van de nieuwe Ambit3 horloges is bovendien dat dagelijkse activiteiten worden geregistreerd en worden meegenomen in het nauwkeurig bepalen van de hersteltijd na intensieve trainingen en andere sportactiviteiten.

Suunto Ambit

Verschillende opties

De Ambit3 Peak is verkrijgbaar in zowel een volledig zwarte als zilveren (sapphire) uitvoering en wordt verkocht mét of zonder hartslag band. De Ambit3 Sport is er in meerdere kleuren en als speciale Sapphire versie, welke is voorzien van saffier glas in plaats van mineraal glas. En daarnaast is er natuurlijk de nieuwe Ambit3 Run die ook in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Suunto Ambit3

De Ambit2 R is verkrijgbaar in zowel een zwarte als zilveren uitvoering en wordt verkocht mét of zonder hartslag band. De Ambit2 S is er in meerdere kleuren. Daarnaast is er ook een speciale Sapphire versie, welke is voorzien van saffier glas in plaats van mineraal glas.

Suunto Ambit

Klik hier voor meer info.

Suunto Movescount App

Vanaf 1 september 2014 is de nieuwe Suunto Movescount App (voorlopig enkel voor iPhone en iPad) beschikbaar. Middels deze app kan de smartphone worden gebruikt als multifuntioneel tracking-apparaat voor tijdens het sporten. Gecombineerd met een Suunto Ambit3 horloge ontstaat een compleet pakket van een smart-watch die gegevens uitwisselt met de smartphone, zodat oproepen en tekstberichten van de telefoon op de display van het horloge worden getoond, terwijl gegevens van het horloge zoals snelheid, hoogte en positie op de smartphone kunnen worden bekeken. Uploaden van moves en het aanpassen van de instellingen van de Ambit3 horloges behoort ook tot de mogelijkheden van de Suunto Movescount App.

Suunto Ambit

Suunto Movies

Met de komst van de nieuwe Suunto Movescount App voegt Suunto tevens een extra dimensie toe aan het laten delen van ervaringen met vrienden op sociale media: de Suunto Movies. Gegevens van een opgeslagen move worden gecombineert met de visualitie van een 3D kaart van de afgelegde route, met daarin verwerkt de hoogtepunten en gemaakte foto's. Dit alles in een vloeiende animatie die vervolgens gemakkelijk kan worden gedeeld via de sociale media. Ook eerder opgeslagen moves kunnen worden verwerkt in de nieuwe Suunto Movies.

Films Suunto: Suunto Ambit3

In de onderstaande film krijg je informatie over de nieuwe Suunto Ambit3.

Films Suunto: Suunto Ambit2 en Suunto Ambit2 S

In de onderstaande film krijg je informatie over Suunto Ambit2 en Suunto Ambit2 S.

Films Suunto: Ambit - APP ZONE

In de onderstaande film krijg je informatie over de update 2.0 (APP ZONE) van de Suunto Ambit.

Films Suunto: Ambit

In de onderstaande film krijg je informatie over de update 1.5 van de Suunto Ambit.

Films Suunto: Ambit

In de onderstaande film krijg je informatie over de Suunto Ambit.

Films Suunto: Ambit FusedSpeed™

In de onderstaande film krijg je informatie over Ambit FusedSpeed™.

Films Suunto: Ambit Features

In de onderstaande film krijg je informatie over belangrijke Ambit Features;.

Films Suunto: Ambit Features

In de onderstaande film krijg je informatie over belangrijke Ambit Training parameters;.

Klik hier voor de modellen.

 • Altitude-Eyewear
 • BACH
 • Baladéo
 • CamelBak
 • Deejo
 • Firstbeat Technologies
 • FixnZip
 • Katadyn


 • Loksak
 • Optimus
 • Pacsafe
 • Point 65°N
 • Point6
 • Roald Amundsen Skincare
 • Rubytec


 • SmallFoot
 • StrapGear
 • Suunto
 • Swiza
 • Teasi
 • Trek'n Eat
 • Yamax