Robijns

Suunto Ambit: de pols-GPS voor avonturiers

Suunto, marktleider op het gebied van buitensport-horloges, introduceert de Ambit-serie, de eerste echte pols-GPS voor avonturiers. De Ambit2 (S) combineert een GPS, hoogtemeter, 3D kompas en een geavanceerde hartslag monitor in een robuust polshorloge voor gebruik in zowel de bergen als het dagelijks leven op kantoor en in de sportschool.

Suunto Ambit: de pols-GPS voor avonturiers

Speciale buitensport-functies Ambit 2

De Ambit2 huisvest een zeer complete GPS-ontvanger (SiRFstar IV) waarmee gebruikers waypoints kunnen kiezen om naartoe te navigeren of hun huidige positie weer kunnen geven in verschillende coördinaatsystemen. Maar daarnaast is direct op de display ook de temperatuur en de hoogte af te lezen, terwijl het 3D kompas feilloos de exacte richting naar het noorden laat zien. De ingebouwde barometer helpt tevens bij het voorspellen van de weerscondities, zodat de geplande route eventueel kan worden aangepast. Achteraf kan uiteraard de opgeslagen track worden bekeken, want deze wordt nauwkeurig opgeslagen dankzij de nieuwste GPS-technologie waarmee de Ambit is uitgerust. Klik hier voor de modellen.

Geavanceerde tranings-functies

Voor atleten die hun training serieus nemen is de Ambit voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van training-functionaliteiten met hartslagmeting. Zo worden snelheid en tempo uiterst accuraat weergegeven middels Suunto FusedSpeed, dankzij de accelometer die verbonden is met de GPS. Hartslag wordt continu gecontroleerd, waarbij het Peak Training Effect ervoor zorgt dat je binnen de optimale trainingszones blijft tijdens het sporten. En terwijl je achteraf alle data rustig bekijkt op Movescount.com, laat de Recovery Time zien hoeveel rust je moet nemen voordat je een nieuw avontuur kunt beginnen. Speciaal voor fietsers zijn er een groot aantal meetfuncties in de Ambit2 (S) ingebouwd. Hetzelfe geldt voor zwemmers die graag hun voortgang bij willen houden.

Suunto Ambit

APP ZONE

Suunto Ambit2 is het enige GPS-horloge op de markt waarbij gratis updates met nieuwe functies worden geleverd. Sterker: Suunto Ambit2-gebruikers kunnen na de nieuwe update 2.0 in december 2012 voortaan extra functies van de Suunto App Zone downloaden of zelf ontwikkelen via Movescount.com. Zo is er bijvoorbeeld een app waarmee lopers de geschatte eindtijd kunnen zien tijdens een marathon, of een functie waarmee de helling van de heuvel of berg getoond wordt. En als je geen geschikte APP kunt vinden, ontwerp er dan zelf een. In april 2013 is de Suunto App Zone, samen met de Movescount.com opnieuw sterk vernieuwd, tegelijkertijd met de introductie van de Ambit2 en Ambit2 S modellen.

Ook voor dagelijks gebruik

Bijzonder aan deze geavanceerde pols-GPS is het feit dat hij in een dusdanig stijlvolle en compacte behuizing is geplaatst, dat hij ook gewoon tijdens het dagelijks leven gedragen kan worden. Functies als dual time, instelbare alarmen en een bijzondere display-wisseling (positief of negatief beeld) zorgen dat dit buitensporthorloge zich doordeweeks aanpast aan de werkomgeving op kantoor. Uiteraard is het horloge ook waterdicht (tot wel 100 meter), zodat hij tijdens het zwemmen gewoon om kan blijven.

Suunto Ambit

Verschillende opties

De Ambit2 is verkrijgbaar in zowel een zwarte als zilveren uitvoering en wordt verkocht mét of zonder hartslag band. De Ambit2 S is er in meerdere kleuren. Daarnaast is er ook een speciale Saphire versie, welke is voorzien van saffier glas in plaats van mineraal glas.

Suunto Ambit

Klik hier voor meer info.

Films Suunto: Suunto Ambit2 en Suunto Ambit2 S

In de onderstaande film krijg je informatie over Suunto Ambit2 en Suunto Ambit2 S.

Films Suunto: Ambit - APP ZONE

In de onderstaande film krijg je informatie over de update 2.0 (APP ZONE) van de Suunto Ambit.

Films Suunto: Ambit

In de onderstaande film krijg je informatie over de update 1.5 van de Suunto Ambit.

Films Suunto: Ambit

In de onderstaande film krijg je informatie over de Suunto Ambit.

Films Suunto: Ambit FusedSpeed™

In de onderstaande film krijg je informatie over Ambit FusedSpeed™.

Films Suunto: Ambit Features

In de onderstaande film krijg je informatie over belangrijke Ambit Features;.

Films Suunto: Ambit Features

In de onderstaande film krijg je informatie over belangrijke Ambit Training parameters;.

Klik hier voor de modellen.

 • Altitude-Eyewear
 • BACH
 • Baladéo
 • CamelBak
 • Checkmylevel
 • Deejo
 • Firstbeat Technologies
 • FixnZip
 • Katadyn


 • Loksak
 • Optimus
 • Pacsafe
 • Recta
 • Rubytec
 • SmallFoot
 • StrapGear
 • Suunto
 • Yamax